Stop Desahucios: concentración con sorpresa jueves 22 13h. Jardinets de Gràcia

Stop desnonaments a la nostra ciutat Manifest obert de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Sindicat ferroviari (SF), Sindicato de Comisiones de Base (COBAS), Plataforma Afectats per l’Hipoteca (PAH), Associació 500×20 “Lloguer públic i Assequible”, VdeVIvienda, Acampada de Nou Barris …

AQUEST HIVERN CAP FAMILIA SENSE SOSTRE

+ PISOS SOCIALS – DESNONAMENTS JUDICIALS

Tenir dret a un sostre digne és una necessitat bàsica per a les persones. Però des de l’esclat de la crisi no hi ha dia que no es produeixi un desnonament a la nostra ciutat o al barri. Més de 50.000 famílies han perdut l’habitatge a Catalunya en els darrers tres anys colpejades per l’atur, per les retallades i el col·lapse dels serveis socials. És un fet intolerable que els portals immobiliaris acumulin aquests pisos que romanen buits, durant mesos i anys, en un dels països amb més habitatges buits del món. Per altres milers de llars el pagament de l’habitatge se n’emporta la totalitat de la renda disponible. Aquesta raó ha provocat als barris una crescuda espectacular del nombre de rellogats que malviuen en habitacions o en habitatges sobreocupats.

Els nostres governants que estan salvant amb milers de milions als banquers i immobiliàries no sols no fan res per garantir el dret constitucional a un habitatge sinó que han bloquejat qualsevol solució institucional i ho tracten com a un problema d’ordre públic practicant el desnonament sense avís amb enormes desplegaments policials per criminalitzar la desobediència civil. Com al del juliol al Clot que indica que les immobiliàries no tenen cap impediment per practicar el mobbing immobiliari o reconvertir edificis sencers al negoci turístic expulsant a l’antic veïnat com a escarbats. I no escolten el clam popular per acabar amb els embargaments hipotecaris que abandonen al carrer a famílies com la de l’Elisa, l’Ify y la seva filla a Montcada aquests primers dies de setembre.

Reivindiquem que els tractats internacionals pel dret a l’habitatge signats pels nostres polítics no siguin paper mullat. Defensem el dret de les persones que no tenen sostre a reocupar els pisos dels que són expulsats i a buscar aixopluc en els centenars d’habitatges públics que romanen buits per la desídia administrativa. Reivindiquem els drets dels joves, dels sense sostre i dels desnonats a crear la seva llar.

Plantem cara en aquesta dictadura beneficiada per les seves lleis injustes amb un ampli consens social perquè aquest hivern no podem permetre cap família sense sostre:

  • reivindiquem a les Administracions catalana i locals l’aturada immediata de qualsevol desnonament que impliqui que la família es quedi sense sostre

  • els Serveis Socials es regiran per uns protocols garantistes de l’habitatge.

  • exigim un increment espectacular del nombre d’habitatges d’emergència i de lloguer social amb un preu que mai podrà excedir el 20% de la renda familiar.

  • una bossa d’habitatge social que es pot omplir amb els pisos buits de l’Administració i els pisos embargats per les entitats financeres.

CONCENTRACIÓ AMB SORPRESA CONTRA ELS DESNONAMENTS

DIJOUS 22 SETEMBRE 13hores // Jardinets de Gràcia/Diagonal

MANIFESTACIÓ PEL DRET A L’HABITATGE

CONTRA ELS DESNONAMENTS, PER LA DACIÓ RETROACTIVA I L’HABITATGE SOCIAL

DIUMENGE 25 SETEMBRE 18hores // Plaça Catalunya

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies