L’Associació 500×20 intervé en 26 desnonaments en mig any

De tant en tant, cal fer una parada i recapitular. Aquest passat 8 de juny van fer la IV assemblea de socis mirant al futur i al passat.

AMB L’AJUDA SOLIDÀRIA de MOLTA GENT
AMB el SUPORT del MOVIMENT VEÏNAL
AJUDANT a la PAH o ALTRES ENTITATS

– – – – – – – – – – – – – –

11 VAN SER DESNONAMENTS de LLOGUER
15 VAN SER EXECUCIONS HIPOTECÀRIES
HEM ATURAT 22 DESNONAMENTS PERÒ S’HAN EFECTUAT 4 LLANÇAMENTS

Del passat podem dir que els 26 desnonaments han estat una enorme fita per 500×20. Han permès la denúncia social d’un dels problemes més greus que pateix el país. No ens cansarem de denunciar que el país que més pisos buits té del món és el que més desnona i més car és l’habitatge.

El mercat no funciona i mai funcionarà per garantir el dret a l’habitatge. Apostem per expropiar els pisos de la banca per crear un gran parc públic de lloguer i cooperatiu.

Els desnonaments castiguen sobre tot als llogaters percentualment.

Un 40% de desnonaments de lloguer en un país on només el 15% de la població viu en aquest règim indica que la crisi ha castigat molt més durament aquest sector encara que solament les hipoteques siguin portada del mitjans de comunicació. Ho explicàvem en aquest post.

Quasi tots els cassos de desnonaments de lloguer han estat de l’Adigsa o del Consorci de l’Habitatge de Barcelona. Moltes famílies arriben en aquesta situació perquè l’Administració ha retallat els ajuts al lloguer i al PIRMI des del 2011. També ens hem trobat en cassos d’entitats que al executar una hipoteca es trobaven un llogater amb contracte verbal. En cap cas les entitats financeres han volgut negociar res.
Els quatre llançaments que no hem pogut evitar han estat precisament de llogaters
Les execucions hipotecàries castiguen sobre tot la immigració.

Sense la cultura financera occidental, sense cobertura familiar, la immigració ha estat el cap de turc de les entitats financeres que han fet veritables actes delictius amb sobrepreus, sobretaxacions, avals creuats entre gent que no es coneix i notaris, taxadores i immobiliàries que cobraven i miraven cap a l’altre costat.

Des de que es va constituir la Comissió contra els desnonaments de Barcelona, sota l’auspici de l’alcalde sr. Trias, Catalunya Bank és l’entitat  que, suposadament, més lluny havia arribat en un imminent acord amb la Casa Gran.

CX està implicada en quasi la meitat de desnonaments en que 500×20 ha intervingut.
Doncs bé, Catalunya Bank és l’entitat que més desnona i nega la dació i el lloguer social. CX està implicada en quasi la meitat de desnonaments en que 500×20 ha intervingut.
Els carrers de Perafita, Rasos de Peguera i les Agudes a Ciutat Meridiana tenen un record de desnonaments. Segurament són els carrers amb més desnonaments de tot l’Estat espanyol. Ciutat meridiana suposa el 70% dels cassos que hem tractat.
 Hem treballat amb moltes entitats pel dret a l’habitatge, el 15-M i el moviment veïnal.

L’Associació 500 × 20, “Lloguer 100% públic i Assequible”, ha treballat sobretot colze a colze amb el moviment veïnal. Sense l’ajuda inestimable de l’AVV de Ciutat Meridiana mai hauria estat possible els èxits aconseguits. Avui l’Assemblea Indignada i l’AVV de Ciutat Meridiana són membres de 500 × 20. També hem col · laborat en els barris del Clot, Zona Franca, Sants, Roquetes, Turó de la Peira, Torre-Llobeta, Guinardo, etc

Hem col·laborat amb moltes PAH, des de Barcelona fins Penedès, Baix Llobregat, Hospitalet i Sabadell. En la constitució del 15-M i les acampades, especialment en el districte de Nou Barris, hem estat des del primer dia. A la plaça Catalunya hem recollint signatures contra els desnonaments, per la dació en pagament, informant a la gent i fent xerrades per diferents llocs de Catalunya i centres educatius i universitaris.

Des del mes de maig formen part de la Coordinadora d’entitats del districte que ens va veure néixer al 2006: Nou Barris. No podem deixar de nomenar al nostre advocat, José Angel GALLEGOS, que des del 2010 assessora gratuïtament les famílies.

Gener, abril i maig del 2012 són els mesos amb més desnonaments.

En aquests mesos han intervingut en un total de 5 desnonaments i hem ajudat a famílies a trobar habitatges per reallotjar-. Si desembre de 2011 van intervenir en 3 desnonaments, els mesos de febrer i març van tenir una mitjana de 4 desnonaments. En només un cas el Patronat Municipal de l’Habitatge ha acceptat negociar un desnonament per impagament al barri de Vallbona.

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies