asc.500×20 amb l’aturada general per dignitat
st.Andreu -dilluns 23/05- Xerrada sobre Titulitzacions i altres formes defensar habitatge

La titulització hipotecària consisteix en empaquetar les hipoteques i vendre-les en el mercat de Renda Fixa- AIAF – a inversors, altres bancs etc. El banc es treu el mort de sobre i trasllada el risc als compradors de bons. D’aquesta manera recupera la inversió i torna a la ruleta de l’especulació. Però amb una salvetat: el Banc d’Espanya va reconèixer que al cedir-vendre la hipoteca perd el dret a reclamar-la.

Josep Manel NOVOA (Asc. Hipotecats Actius) va advertir des de fa temps de la trampa i col·laborant amb organitzacions com Asc.500×20 i altres desinteressadament ens explicarà com defensar-nos amb aquesta eina contra el banc davant una execució hipotecària.

Berta Martínez i Pere Julià són membres de la nostra Asc.500×20 però sobre tot són activistes de la Plataforma Afectats per Hipoteca i Capitalisme de la ciutat de Sant Adrià. Coneixen a fons les negociacions amb els gestors del Bancs i com podem defensar la nostra llar en les negociacions amb els bancs i l’embolic de normes, clàusules abusives i advocats poc preparats. La llar afectada ha de empoderar-se per decidir quina és l’estratègia davant la cobdícia de la Banca.
2016-05-23 xerrada titulitzacions St.Andreu BCN_web_verd

Ponents:

 • Josep Manel NOVOA. Asociación Hipotecados Activos
 • Berta Martínez. Activista -(PAHC – 500×20)
 • Pere Júlia. Activista -(PAHC – 500×20)

Debat:

 • modera Elena Aragües

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

DIA: dilluns 23 maig

HORA: 19 hores

LLOC: Ateneu L’Harmònia

LOCALITZACIÓ: carrer de Sant Adrià 20 – Fabra i Coats- sant andreu – BCN

MAPES: https://goo.gl/maps/5RCUB38u1mM2

METRO: Linia vermella – Sant Andreu / pça Orfila

CODI QR:

qr_sant andreu

 

 

 

 
¡BASTA YA DE ABUSOS POLICIALES! ¡CONTRA LOS DESAHUCIOS! ¡POR UNA VIVIENDA DIGNA!

Concentració de més de mig centenar de persones davant seu Districte de Nou Barris

2015-04-30 concentracio c.meridiana districte2015-04-30 concentracio c.meridiana districte2015-04-30 concentracio c.meridiana districte2015-04-30 concentracio c.meridiana districte

L’Associació 500×20 es solidaritza amb la crida de l’Avv C.Meridiana i amb totes les families del barri que estan patint tanta violència gratuïta en un on els pobres són engarxolats i els lladres rics continuen els seus abussos

declaració Associació Veïns de Ciutat Meridiana.

¡BASTA YA DE ABUSOS POLICIALES! ¡CONTRA LOS DESAHUCIOS! ¡POR UNA VIVIENDA DIGNA PARA TODOS!

Desde el día 10 de abril, Ciutat Meridiana ha sufrido 14 intentos de desahucios, salimos a un promedio de un desalojo diario. Si contamos que en el barrio somos algo más de 10.000 habitantes, esta cifra dispara aún más la media. Esto es lo que nos ha hecho reflexionar sobre que algo ha cambiado en la relación con la justicia, que hasta ahora se regía por un protocolo para llevar a cabo los lanzamientos.

desahucio policial en c.meridianaSi tenemos en cuenta que estos intentos de desahucios han contado con cinco de carácter abierto (que pueden ser ejecutados a cualquier hora y sin aviso previo), vemos que los bancos se han coordinado con los jueces para acelerar los desahucios de ocupaciones “ilegales” sin tener que esperar a la justicia ordinaria, que les supondría aún más gasto y tiempo para llevarlo a término.

Entre ellos tenemos a Ngonadi, persona que apenas habla castellano, en situación de alquiler, y que teniendo al día los pagos de todos los suministros, así como de la vivienda, los Mossos d’Esquadra decidieron que sus comprobantes no servían para nada, los introdujeron en una bolsa negra, sin dejar constancia alguna, y procedieron a realizar el lanzamiento, que consideramos totalmente ilegal.

Desde la Asociación de Vecinos queremos efectuar las siguientes consideraciones:

 1. La justicia se está apoyando en los Mossos d’Esquadra, que han decidido actuar sin escrúpulo alguno, en nombre de la obediencia debida, en estos desahucios abiertos. Estos agentes intervienen como jueces, fiscales y verdugos, acompañados del procurador y el cerrajero.
 1. Las Instituciones han decidido abandonar al distrito, y especialmente a Ciutat Meridiana. Ellos son los que firman el protocolo sobre desahucios, y ni han dado aviso, ni se han pronunciado, frente al cambio realizado en los protocolos, dejándonos en la más absoluta indefensión frente a los órganos judiciales.
 1. Los Servicios Sociales de Nou Barris están lejos de actuar tal y como dice el señor Trias en sus discursos. Mientras que el Alcalde asegura que todas las personas desahuciadas tienen alojamiento hasta encontrarles una vivienda de alquiler social, los Servicios Sociales presionan para que la dejen lo más pronto posible la pensión, limitando el tiempo de estancia de entre tres días y una semana y ofreciéndoles como salida un cheque de 250€ para que busquen un piso de alquiler no público a personas que carecen de contrato laboral.
 1. El problema no está en la ocupación, si no en la precariedad laboral. Estas familias, que ya han sido desahuciadas anteriormente de sus viviendas y a las que se les obliga a ocupar, que reciben ayudas, en algunos casos, o bien ganan algunos euros recogiendo chatarra u otros trabajos denigrantes y sin ninguna seguridad, se comprometen a pagar un alquiler acorde a sus ingresos económicos.

Por todo ello, la Asociación de Vecinos exige a la administración la suspensión del nuevo protocolo para desahucios de ocupaciones y la creación de uno nuevo pactado con las entidades del barrio, la administración y la justicia; a los Servicios Sociales, el cese de las presiones a los desahuciados para abandonar los hostales; y a los Mossos d’Esquadra, el cese de las actitudes represivas y racistas contra nuestros vecinos.

Asociación de Vecinos de Ciutat Meridiana
conclusions i estratègies de la xerrada contra la llei mordassa

Majoria de multes econòmiques per reprimir els pobres.

Entre 100 i 600.000 € per evitar un desnonament.

L’onze de desembre del 2014 es va aprovar al congrés el dictamen del Projecte de Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a Llei Mordassa, que es va aprovar el 25 de novembre a la comissió d’Interior. El text s’ha de debatre encara al senat i tornarà al congrés només en el cas que la cambra alta hi introdueixi alguna modificació. Si tot segueix el seu procediment la llei es farà efectiva un mes després de que es publiqui al BOE. L’objectiu clar d’aquesta llei és criminalitzar els moviments socials i la protesta política al carrer.

Davant d’aquesta situació a 500×20 hem cregut oportú començar a informar-nos; organitzar-nos i actuar per fer front comú a la repressió institucional. En aquest sentit el dia 18 de febrer vam organitzar una xerrada sota el títol “Els moviments socials versus la Llei Mordassa” a càrrec de l’advocat José Ángel Gallegos al Centre Comunitari Porta-Soller i moderada pel company Antoni Tallada.

A la xerrada vam convidar, via xarxes socials, a totes les entitats, moviments i ciutadans interessats a participar, compartir estratègies i reflexionar en col·lectiu. Com va dir el nostre ponent “la desinformació és un arma en tota guerra” i “la llei mordassa és un arma del capitalisme contra el pobre”.

La xerrada i posterior debat es va centrar en aquells articles de la llei que fan referència a les pràctiques i accions de protesta habitual que s’utilitzen en el moment d’aturar desnonaments:

Faltar al respecte dels agents; ocupar qualsevol immoble aliè i contra la voluntat del propietari, no portar el DNI al damunt i no haver-ne denunciat la pèrdua o robatori; desobeir o resistir-se a l’autoritat; negar-se a dissoldre una reunió o manifestació; entrar en infraestructures o instal·lacions de serveis bàsics per a la comunitat; intentar impedir a una autoritat o treballador públic l’exercici de les seves funcions i el compliment o l’execució d’acords o resolucions administratives o judicials (…)

Com va comentar José Ángel Gallegos la majoria d’articles d’aquesta llei preveuen sancions administratives, és a dir multes econòmiques, de 100-600.000 euros. Quan ens toquen la butxaca és més fàcil aturar-nos, vivim temps precaris, i també les sancions econòmiques són càstigs més acceptats per la societat i els organismes internacionals que aquelles sancions que tenen com a resultat penes de presó.

Conclusions en el debat

Algunes de les conclusions del debat foren:

 • No tenim por i seguirem lluitant al carrer per la justícia social.

 • Més que mai ara els moviments socials, veïnals i els ciutadans en general hem de compartir experiències, reflexions i sumar forces per lluitar pels drets socials.

 • No hem de permetre que s’arribi a aprovar aquesta llei repressora; ens hem de mobilitzar, organitzar-nos i fer accions massives en aquest sentit, però també hem de preparar-nos; informar-nos i ser intel·ligents davant un més que probable nou context.

 • L’empoderament col·lectiu; el suport mutu i la solidaritat continuen essent la nostra millor arma.

 • Cal apel·lar als actors polítics perquè es posicionin davant d’aquest atac, aprofitant l’any electoral, amb mesures concretes per fer-li front en els seus programes, com ara derogacions de lleis repressives, amnisties de sancions il·legítimes i implicacions de suport.

Es van produir moltes idees i reflexions sobre estratègies per eludir les sancions sobre accions concretes i també van sorgir noves formes d’actuar, en cas que la llei s’aprovi. Evidentment no donarem pistes a l’estat en aquest text, continuarem pensant en comú les millors maneres per seguir actuant, perquè lluitar pels drets no és il·legal, i convidem a tots els moviments socials a treballar conjuntament i repensar el nou context.

Per més informació sobre la llei mordassa podeu consultar el següent link:

http://www.lamoncloa.gob.es/serviciosdeprensa/notasprensa/documents/proyecto_lopsc_11-07-14.pdf

Com va dir el nostre ponent “per ser activista també hem d’estudiar les lleis

INFORMA’T-DIFON-ACTUA
dimecres 18 febrer – 18,30 hores : xerrada / debat llei mordassa.

xerrada llei mordassa_web

Aquesta primavera és farà efectiva la Llei Mordassa (Llei de Seguretat Ciutadana) que conjuntament amb les últimes mesures del govern en matèria penal, tenen com objectiu paralitzar i criminalitzar els moviments socials i la protesta política al carrer.
Davant aquestes lleis es el nostre deure informar-nos, organitzar-nos i actuar per fer front a la repressió institucional.

Ens espera un escenari de confrontació on el empoderament col·lectiu, el suport mutu i les estratègies compartides seran les eines determinants per tal guanyar la batalla i poder continuar lluitant contra les injustícies, les desigualtats i la manca de democràcia

Cal que activem aquests recursos el més aviat possible sinó volem que la feina i l’experiència que hem acumulat lxs activistes durant els darrers anys passin a un estat d’hibernació un cop més.

No podem deixar que el dens període electoral en el que estem immersos no ens deixi veure la importància de mantenir un pols al carrer vers als poders oligarques i antidemocràtics, doncs la lluita que ens espera per fer-los forà es preveu llarga i intensa i no la guanyarem només votant, tal com s’està demostrant a Grècia i altres països que estan fent front al neoliberalisme.

Cal apel·lar als actors polítics perquè es posicionin davant d’aquest atac, amb mesures concretes per fer-li front, com ara derogacions de lleis repressives, amnisties de sancions il·legítimes i implicacions de suport.

Os comminem a fer assemblees i comissions en els vostres territoris i espais d’actuació per tal d’utilitzar la intel·ligència i la força col·lectiva d’avant dels reptes que s’ens presenten.

¡¡¡¡LLUITAR PELS NOSTRES DRETS NO ÉS IL·LEGAL¡¡¡

Tanmateix os volem convidar a una posada en comú que farem en el districte de 9 barris el proper:
Dimecres 18 de febrer a les 18,30 h. Centre Comunitari Porta. c/Estudiant – Baixos plaça Sóller

P.D.: Aquest tema és cabdal. Feu difusió per les xarxes. Imprimeix el cartell i enganxa’l al teu espai. Gracies x lluitar.
10h/12h dissabte 20 Concentració contra la llei mordassa

10 hores Pça Llucmajor Caminants COLUMNA NORD -NouBarris, Sant Andreu, Sagrera, Congres

11’15 hores en Metro a Llucmajor fins Universitat

12 hores Pça Universitat

concentracio_contra_llei_mordassa

Contra l’aprovació de la Llei Mordassa, ENS PLANTEM!

Mesos després d’aconseguir, gràcies a la mobilització de les organitzacions feministes i de defensa dels drets humans, que el govern retirés el seu projecte de reforma de la Llei de l’Avortament, ens enfrontem a un nou episodi de l’atac del govern contra els drets civils i polítics. El projecte de reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa, s´ha aprobat al Congrés dels Diputats, i si no ho parem, podria ser aprovada pel senat en menys d´un mes.

Fa mesos ens va`rem posicionar contra l’actual procés de [RE] tallades de drets i llibertats a través d’un acte massiu a la Universitat de Barcelona i una manifestació en què van participar unes 10.000 persones. Així mateix, en aquests mesos, diverses iniciatives, com No Som Delicte, han pres els carrers en altres llocs per frenar l’aprovació de la Llei Mordassa i les reformes repressives i regressives del Codi Penal.

La situació és realment greu, ja que l’aprovació de la Llei Mordassa ens farà retrocedir 40 anys en la protecció dels nostres drets civils i polítics. Amb aquesta llei:

 • Ens sancionaran per ocupar la via pública i exercir el nostre dret de manifestació o reunió si no es realitza la “comunicació” prèvia als cossos policials.
 • Ens sancionaran per manifestar-nos davant del Parlament, o davant dels centres de salut, o bancs o per ocupar-los pacíficament.
 • Ens sancionaran per fer escraches.
 • Ens sancionaran administrativament per ocupar espais abandonats.
 • Ens sancionaran per gravar actuacions policials.
 • Ens faran identificar-nos i ens podran escorcollar sobre una base àmplia i vaga d’indicis sense, a més, haver prohibit expressament les identificacions basades en perfil ètnic o altres prejudicis o supòsits.
 • Es preten reformar conjuntament de manera “express” la llei d’estrangeria per intentar legalitzar les expulsions en calent a la frontera.

Davant de tot això, ens concentrarem el proper 20 de desembre a les 12.00 h a la Plaça Universitat per a expressar el nostre més profund rebuig a la Llei Mordassa i a qualsevol retallada en els nostres drets i llibertats. Així mateix, anunciem des de ja que seguirem manifestant-nos, ocupant seus d’entitats bancàries, fent escraches, gravant actuacions policials abusives i denunciant les batudes racistes i les devolucions en calent.