El lloguer a Nou Barris ha pujat un 35% els últims cinc anys

El lloguer a Nou Barris ha pujat un 35% els últims cinc anys

El diari Línia Nou Barris


El preu del lloguer no ha parat de pujar des del 2014. Foto: Arxiu

Any 2014, 499 euros. Any 2018, 674 euros. Aquest és l’augment que ha experimentat el preu del lloguer al districte en els últims cinc anys. La crescuda és del 35% entre l’any que els preus van tocar fons a causa de la crisi econòmica i l’any passat, amb els preus immersos en una inèrcia que, tot i haver-se moderat una mica, no s’atura. Les últimes xifres del 2018 les ha publicat recentment la Generalitat. Aquest augment del 35% és idèntic al de la mitjana de la ciutat durant aquest període de temps.

Si es fa un cop d’ull al resum de la darrera dècada es pot apreciar com el 2018 els preus van gairebé tornar a ser els de fa una dècada. L’any 2008, quan la crisi econòmica va esclatar però els preus encara no havien començat a caure, el lloguer mitjà era de 676 euros. Nou Barris és l’únic districte on els preus no han sobrepassat ­–només per dos euros– el sostre al qual van arribar el 2008, abans que comencessin a caure.

TERCER AUGMENT MÉS GRAN
Pel que fa a l’increment entre el 2017 i el 2018 aquest va ser del 7,8% (de 625 a 674 euros), un augment que està per sobre del que es va produir al conjunt de la ciutat, que va ser del 6%. De fet, Nou Barris és el tercer districte on els preus van pujar més entre el 2017 i el 2018. Per sobre només hi ha Sant Andreu, amb un augment del 8,1% i Ciutat Vella, on els preus van créixer un 10,3%.

Pel que fa als barris, el més car del districte és Vilapicina i la Torre Llobeta, on el 2018 els preus es van enfilar fins als 744 euros. El segon barri més car és Canyelles (716 euros) i la Guineueta (714 euros).

D’altra banda, el barri més barat per viure de lloguer és Can Peguera, on el preu mitjà del 2018 va ser de 439 euros. Cal tenir present, però, que Can Peguera és un barri urbanísticament molt específic, ja que està format per les històriques cases barates construïdes durant la dictadura de Primo de Rivera. A banda de Can Peguera, el segon barri més barat és Ciutat Meridiana, amb un preu mitjà de 506 euros.

liniaxarxa.cat

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies