Cal aplicar el nou decret de mesures d’habitatge de la Generalitat a tots els habitants dels edificis del carrer Arta propietat de MGBArtaBuildings

Un fons inversor immobiliari de l’Estat d’Israel va comprar tres edificis del carrer Artà amb llogaters amb l’objectiu de buidar l’edifici per fer una rehabilitació i vendre o rellogar els habitatges en noves condicions avantatjoses per a la propietat utilitzant la Llei d’Arrendaments urbans desastrosa que tenim a l’Estat espanyol des de fa anys, bé, des de sempre en democràcia.

Alguns companys/es del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu van ocupar per necessitat alguns del pisos que havia buidat la propietat (*1) i van iniciar la campanya #ArtàEnLluita #ArtàEsDefensa #NoMarxem. Des del estiu del 2018 l’empresa immobiliària, MGB ARTA BUILDINGS SL, ha intentat desnonar alguns dels ocupants dels habitatges.

Aquesta empresa de capital israelià té una petita però complexa xarxa societària que intenta torejar-se la llei 24/2015 reduint la superfície per a ser considerat gran tenidor de 1250 m2 creant tantes empreses necessàries per a tal objectiu. La llibertat empresarial així ho permet. Aquest mètode l’hem descobert des d’aquestes pàgines en els cassos de Blackstone i també en el de Talisman Capital. Es tracta de crear tantes empreses com sigui necessari a 3000 euros de capital social i cadascuna amb un nom inversemblant que casualment tenen la mateixa seu social.

Aquest és el cas de MGB ARTA BUILDINGS SL. En aquest cas nosaltres creiem que l’empresa matriu és Buligo General Partner LTD amb seu al carrer Balmes 193 de Barcelona. A la vegada la mateixa empresa té la seu central a Israel aprop de Tel Aviv segons consta a la seva pàgina web (*2). Seguint el seu rastre al Registre Mercantil podem veure que hi ha un seguit d’empreses amb la mateixa activitat immobiliària, la mateixa seu i els mateixos apoderats, administradors i representants. Totes elles creades entre els anys 2015 al 2018.

Tres són les persones més representatives en la majoria de consell d’administració; Shlomo Hakim, Itay Goren i Benamu Sultan Elias Daniel. A més altres tres es troben en algunes empreses:  Manuel Bonilla Hidalgo, Benamu Aserraf Gaston i Sultan Benaim Tamar. La majoria d’empreses es troben en el ram de la promoció immobiliària que les bombolles de determinats països com el nostre donen als rendiments a la inversió sense importar molt la gent.

El total d’empreses trobades són 18, totes menys una dedicades a la promoció immobiliària, amb la mateixa seu i capital social de 3000 euros, quasi sempre. La llista seria:

MGB MADRID TOLEDO 87 SL, MGB PRIVATE EQUITY INVESTMENTS SL, ES VEDRA 2 CAPITAL MANAGEMENT SL, MGB SARDENYA 302 SL, PONTEVEDRA & BALUARD BUILDINGS SL, MGB LLORET SEAFRONT SL, MUTUAL GOALS SL, MG CERA 1 SL, MUTUAL GOALS MANAGEMENT SL, PONTEVEDRA & BALUARD BUILDINGS SL, CARRER DE GUARDIA 9 SL, CARRER CIUTAT 13 BARCELONA SL, MGB SANT MAGI 29 SL, MGB ARTA BUILDINGS SL, MGB ARTA BUILDINGS SL, DARBOS EUROPE PLUS SL , GERJO TRADE SL, DANIEL BENAMU SL, LIVE BARCELONA APARTMENTS SL

El que ressalta de la llista són els noms d’empreses que tenen el mateix nom del carrer on es troba la inversió immobiliària. De manera, que es mostra perfectament com Barcelona s’ha convertit en un autèntic focus inversor on van caient un edifici sobre l’altre. Una mostra es el del carrer Ciutat 13 al costat de la PLaça Sant Jaume i de l’Ajuntament en col·laboració en l’exclusiva agència Engel Volkers per vendre apartaments totalment reformats amb piscina inclosa.

L’entrada en vigor del nou decret de la Generalitat permetrà que momentàniament els seus negocis no siguin tant lucratius com volien. Però cal sobre tot que la gent s’organitzi per aturar tanta violència immobiliària que patim des de fa més d’una dècada.

La col·laboració entre entre afectades i organitzacions que lluitem pel dret a l’habitatge és fonamental.

Asc.500×20 pel Lloguer Públic i Assequible

 


Notes:

  1. Sindicat Habitatge de Sant Andreu, Carrer Artà en lluita.
  2. web corporativa, Buligo General Partner LTD.
  3. gencat.cat, Decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge.
Print Friendly, PDF & Email

3 comentaris a “Cal aplicar el nou decret de mesures d’habitatge de la Generalitat a tots els habitants dels edificis del carrer Arta propietat de MGBArtaBuildings”

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies