28-F Jornada de sobirania alimentària i cooperativisme a la ciutat

“NO trobaràs una feina digna en la puta vida, cooperativitza’t

Jornada de sobirania alimentària i cooperativisme a la ciutat

reivindiquem el dret a decidir les polítiques agrícoles i alimentàries.

CENTRE COMUNITARI PORTA-SÓLLER, plaça SÓLLER

<METRO>L1 Fabra i Puig, L4 Llucmajor, L5 Virrei

HORARIS
TALLERS
9:30 a 10
Acollida i presentació
10 a 11
Taller: CooperativismeCol·lectiu Ronda, InoTool Project
11 a 11:30
Descans
11:30 a 12:30
Taller: diferents models d’associacionisme i comercialització. EcoXarxa-CiC + Projecte Cruïlles.
12:30 a 13:30
Taller: Criteris socials. Miquel Vallmitjana – expert en cooperativisme
13:30 a 16

Dinar popular

16 a 17
Taller: Producció. La Veganeria, El Cor de la Llavor
17 a 18
Taller: L’hort com a cohesió social. Can Masdeu, PAH SAlt, Porta’m a L’Hort
18- 18:30
Descans
18:30 a 19
Posada en comú

TALLERS: participen Col·lectiu Ronda, Can Masdeu, La Veganeria, El Cor de la Llavor, EcoXarxa-CiC + Projecte Cruïlles, Porta’m a L’Hort, PAH Salt, InoToolProject, Secretaria Internacional CC.OO.

PONENTS: Ricard BELLERA- (Secretaria Int. CC.OO), Valenti VALENCIA– (Col·lectiu Ronda),  Carles TELL– (EcoXarxa-Coop.Integral Catalana ), Xavi MONTAGUT- (escritor, Projecte Cruïlles), Miquel VALLMITJANA- (EcologistesenAcció- Expert Biotecnologia), Pau QUIMER- (La Veganeria), Adria BRUCH- (Cor de la Llavor), alvaro (Can Masdeu), Marta AFUERA (horts PAH Salt)

. -tot el dia activitats a la plaça Sóller i Barra de BAR –

10 – 13 hores

Fira Mostres Artesania a plaça Sóller

17-19h
Soller CLOWN : per a famílies – Titelles, màscares, malabars,slackline.
19h
Cabaret:el pais de les meravelles
22 a 1 h
NIT DE DJ’s: The Sound on the Box + NANDISCK (Elkolektiv-k)

ORGANITZA: Avv Porta, Federació Entitats Transforma Porta, Asc. 500×20, ASiA, Assemblea Aturats de Nou Barris, Asc. Juvenil S.Cultural Porta, Porta’m a L’Hort, Agrupament Scout Creu del Sud.

“NO trobaràs una feina digna en la puta vida, organitza’t

Sobirania Alimentaria: és el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten: a tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola interior amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària. Una estratègia que vol trencar amb les polítiques agrícoles neoliberals imposades per l’Organització Mundial del Comerç, el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional.
Agroecologia: disciplina que aborda l’estudi i classificació dels sistemes agrícoles, tot considerant la perspectiva ecològica i socioeconòmica d’una manera integrada. El seu objectiu bàsic és intentar crear agroecosistemes similars als ecosistemes naturals, que s’insereixin harmònicament a la natura.
L’Economia Social i Solidària: La conformen multitud d’iniciatives de producció, comercialització, consum i finançament que funcionen dia a dia sota lògiques més democràtiques, equitatives, solidàries i respectuoses amb les persones, el medi ambient i els territoris, que no pas les empreses capitalistes. Adopten la forma de cooperatives i altres empreses de propietat col·lectiva (de productors/es, consumidors/es o usuaris/es), d’associacions dedicades al camp social o al desenvolupament local, de xarxes d’intercanvi, d’horts comunitaris, de sistemes de gestió comunal, de pressupostos públics participatius, etc.

“Juntes construïm alternatives socialment justes ecològicament sostenibles”
Paralizados- martes 15 julio -1 desahucio BADALONA – 2 desahucios en Barceloneta

  1 DESAHUCIO EN BADALONA

2 desahucios en Barceloneta.

La sangría de desahucios no SE DETIENE

Exigimos a los Ayuntamientos y Servicios Sociales una vivienda social como respuesta adecuada.

Ninguna familia sin techo, ninguna casa sin gente!!

Quieren tapar la realidad que afecta a miles de familias pobres en los alquileres!

MARTES

15 JULIO

11 horas

Pedimos solidaridad con la familia de Evelin que tiene dos hijos pequeños. 2 º intento de desahucio sin que el Ayuntamiento de Badalona les de una alternativa a la que tienen derecho.
No puede haber desalojo sin alternativa… y vamos a presionar a la Administración para que les de un piso de alquiler público asequible!

Concentraciones previas: 9Barris a les 10 h. Metro Virrei Amat
11 h. Metro Pep Ventura (L2).

LUGAR:c/ Pere Martell, 24 bis. ( Barri Sistrells -Lloreda) Badalona

Cómo llegar: metro L2 estación Pep ventura… LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Catalunya Caixa-SAREB.

Apoya: As. 500×20, Assemblea Indignada de Badalona

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

La Evelin es una mujer trabajadora a la que Catalunya Caixa le cobraba 578 € de alquiler. Cuando se separó no pudo asumir esa cantidad por lo que pidió una rebaja a Catalunya Caixa que se nego. Ahora los desahucian. No lo podemos permitir. ¡¡¡BASTA DE ATAQUES A LA GENTE TRABAJADORA¡¡¡

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

MARTES15 JULIO9’30 horas Pedimos solidaridad con dos familias de la barceloneta aquejadas por desahucios fruto de la presión turística sobre la zona. La Administración NO LES HA DADO MAS ALTERNATIVA QUE SE BUSQUEN UN PISO DE FAMILIARES O UNA PENSIÓN

LUGAR:c/ Paredes 7 y otro c/ Alcanar 5 (barrio de Barceloneta) Barcelona

Cómo llegar: metro Barceloneta (L4)

Entidad desahuciadora: Inmobiliaria privada

Apoya: Barceloneta Indignada, Avv l’Hostia, Assemblea Bon Veïnatge de Barceloneta.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Xerrada – “El delicte de ser pobre” – amb Albert SALES

L’Associació de Veïnes i Veïns de Porta, l’Associació Salut i Agroecologia i l’Associació 500×20 us convida en aquesta xerrada:

dilluns 2 a les 19 hores a Iaia Merce c/Emili Roca 52- Fabra i Puig
Cartell delicte de ser pobreels Horts urbans de PORTA a un programa de la televisió alemana Südwestrundfunk o SWR.

Als periodistes de la televisió alemanya SWR els va interessar i molt l’experiència dels horts de barri de Porta i Can Masdeu al Districte de Nou Barris per ensenyar a la seva audiència del sur-oest d’Alemanya i els cantons de la mateixa parla a Suïssa.També surten els horts del Forat de la Vergonya.
L’experiència dels horts de Porta ja la varem explicar en el seu moment en aquest blog. Tant la nostra Associació pel Lloguer Protegit i Assequible(500×20) com l’Avv de Porta recolzen aquesta iniciativa que es desenvolupa sobre un solar propietat creiem de Nuñez i Navarro que de moment s’ha salvat d’ésser estripat pels bulldozers gràcies a l’esclat de la bombolla immobiliària.

La institucional “millor botiga del món” conserva entre edificis, en solars de propietaris privats que volen omplir-los de ciment i totxo, aquests racons bucòlics. Són espais de “vida verda i comunitària” que en els anomenats “mercats immobiliaris” cotitzen com OKUPES. Deu ser per això, que l’Ajuntament del Districte ha ignorat fins ara les peticions dels parcel·listes que demanen un punt d’aigua per regar les verdures. Als okupes, ni aigua! deuen pensar les autoritats. És la santa propietat privada i les plusvàlues que generen!.
Hem treballat amb el veïnat de Vallbona els problemes de l’habitatge i del risc d’exclusió

El passat dia 12 de juliol varem fer una petita assemblea per compartir amb l’Associació de Veïns i veïnes de Vallbona i gent del barri les diferents problemàtiques de l’habitatge que els afecten i que les podem resumir en:

  • gent jove i parelles que viuen amb els seus pares per impossibilitat d’accedir a un habitatge
  • gent amb greus dificultats per pagar o que deu quotes del lloguer de l’habitatge del Patronat (PMHB).
  • famílies amb fills que han esgotat totes les ajudes públiques i es troben en risc d’exclusió.
  • Famílies que es troben en risc d’execució hipotecària per accedir a un pis que el Patronat (PMHB) els va vendre fa uns anys, seguint els postulats de desfer-se’n del patrimoni públic.

500×20 (Associació pel Lloguer Públic assequible) juntament amb Oficina de Drets Socials de Nou Barris i ADICAE (Associació d’Usuaris de Banca…) vàrem explicar les possibilitats d’organitzar al veïnat per defensar-se millor individual com col·lectivament. També vàrem acordar que és necessària una millor coordinació del moviment veïnal del Districte de cara a una major pressió sobre les institucions per aconseguir un veritable parc públic de lloguer assequible.
Vàrem constatar la necessitat de transparència del Patronat a l’hora de conèixer la situació dels seus habitatges al barri. Avui la seva política és l’opacitat davant de les greus problemàtiques familiars que la crisis fa resurgir al barri.

EL BARRI DE VALLBONA AVUI

EL BARRI de Vallbona es troba en la cruïlla de les autopistes de la sortida nord de Barcelona. La crisis ha colpejat a la seva gent essent l’atur, superior al 50%, el principal problema. L’Associació de Veïns i veïnes és conscient d’aquesta realitat com de la necessitat que l’ecobarri projectat al seu territori sigui un avanç en drets socials de la seva gent i no un negoci d’uns pocs.
El veïnat de Porta impulsa horts en un descampat propietat de NN

El terreny, de Nuñez i Navarro, abandonat després de l’onada especulativa estava buit des de feia temps. Fa quasi un any, Chencho, un veí va començar l’aventura que finalment ha arrelat amb més d’una desena de petits horts.
Cada dia decenes de persones treballen amb les verdures. L’escola Splai, al costat, es beneficia dels cultius per impartir classes als petits, que aprenen que els tomàquets no venen del super. 
El passat dimarts 11 l’Avv del barri i el seu president va inaugurar un lletrero que reivindica una rambla i horts comunitaris… Us deixem amb unes fotos. 
Molta sort a les verdures i als estòmacs que se les mengin, estaran boníssimes!!!

Cliqueu sobre la imatge per fer-la més gran

CHENCHO, l’iniciador de
l’aventura que han seguit altres després de veure els resultats.
Bruselas: PP y PSOE votan contra el 3º Informe europeo contra el urbanismo salvaje español

VERGUENZA IMMOBILIARIA NACIONAL

José Manuel Naredo es Economista y estadístico. Premio nacional ecología 2000.

Un nuevo y contundente análisis del Doctor en economia ecológica.

España ha recibido un tercer informe del Parlamento Europeo condenando los excesos urbanísticos cometidos en su territorio y es una gran vergüenza nacional apreciar que el grueso de nuestros políticos sigue mirando para otro lado. Los resultados de los partidos así lo atestiguan. Ni los parlamentarios del PP ni los del PSOE se sumaron a este informe, masivamente apoyado por la Cámara. Pese al estallido de la crisis inmobiliaria que sacude al país…

>>> leer más …. Editorial diario Público 18 Mar 2009.. >>>