11º aniversari 500×20! ho celebrem xerrant sobre la tesi del “capitalisme feudal” amb Antonio BAÑOS

Des de l’any passat, amb la celebració dels 10 anys de la fundació del nostre moviment al districte de Nou Barris, volem que la festa sigui també un espai cómode on durant una estona debatre cap a on va la nostra societat. Vam instaurar les tertúlies sobre llibres que ens interessen i escriptors que tenen idees pròpies.

Aquest cop serà la segona vegada. La nostra petita festa d’aniversari, aquest 2017, tindrà com protagonista l’escriptor, periodista i ex-diputat de la CUP, Antonio BAÑOS BONCOMPAIN. A més de veí del barri, ha escrit un llibre sobre les tendències últimes del capitalisme: POSTECONOMIA…HACIA UN CAPITALISMO FEUDAL. Ens interessa el tema del deute com eina per a subjugar persones i pobles que utilitza l’elit financera mundial.

Acompanyarà en la tertúlia amb l’Antonio el nostre company Salva TORRES, que amb molta altre gent, porta al peu del canó des de l’inici.

Repartirem per sorteig llibres entre els associats especialment i un per a convidats. Us podeu fer socis en el moment per ajudar a la nostra tasca perquè l’habitatge sigui un dret fora del mercat.

Farem musiqueta ambiental amb un berenar per a tota l’assistència…… i a les 21 hores tots a casa

Us esperem per a fes-vos pensar i per passar-ho bé!!!

Fes difussió!
Aturats tots! 2016/09/21 dimecres 9 horas – 4 desnonaments a Nou Barris

stop-desahucios

DESNONAMENT 1

Ens arriba la informació que volen desnonar  a Mari Àngels
LLOC: carrer Valldemosa 62, Barri Porta (districte Nou Barris) – Barcelona
LOCALIZACIÓN: http://goo.gl/maps/4QKtbTCepJp
HORA: 9 horas
METRO: línia 4 estació  República ( abans Llucmajor)
Promou el desnonament: Immobiliària amb edificis sencers al barri que no vol negociar res.

La família té la nostra solidaritat i la del barri. Mª Àngels només demanava uns dies més a la propietat perquè té assignat un habitatge d’emergència signat però mancar acondicionar. La propietat ha demanat al jutge que no aturi el desnonament.

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

stop-desahucios

DESNONAMENT 2

Ens arriba la informació que volen desnonar a la família de Bernarda, 3 fills i 2 néts menors d’edat

LLOC: carrer Vall Ordesa 22, Barri Turó de la Peira (districte Nou Barris) – Barcelona
LOCALIZACIÓN: https://goo.gl/maps/sdwhoM5getA2
HORA: 9 horas
METRO: Vilapicina (línia 5 blava)
Promou el desnonament: Immobiliària del Santander

La família té la nostra solidaritat i la del barri

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

stop-desahucios

DESNONAMENT 3

Hi ha també un desnonament  c/Vallcivera a Ciutat Meridiana patrocinat per una immobiliària que esta pendent dels solidaris del seu barri. En quan es pugui ajudar es farà mutuament.
2016/06/17 divendres 9 horas – nou desnonament a Nou Barris

stop-desahucios9 hores divendres 17 juny 2016

DESNONAMENT

Ens arriba la informació que volen desnonar la família de Abdelhay i Fátima, amb un nen de 2 anys i  un EMBARAS DE GRAN RISC de 8 mesos.

 

LLOC: DR. PI I MOLIST, 62-64, Barri Porta (districte Nou Barris) – Barcelona
LOCALIZACIÓN: https://goo.gl/maps/FiHxbfW2hJk
HORA: 9 horas
METRO: línia 4 estació llucmajor // línia 5 estació virrei
Promou el desnonament:

Aquesta família com tantes altres va haver de deixar de pagar el lloguer al quedar-se a l’atur. El dia 21 entren en taula d’emergències pel que demanem un ajornament fins que tinguin pis.

La família té la nostra solidaritat i la del barri

¡¡¡PROU DESNONAMENTS SENSE ALTERATIVA ¡¡¡
desnonats: refer-se després de perdreu tot – diari Ara

El Diari Ara.CAT acaba de publicar una notícia on un de les famílies – ElHassan-Naima- de la nostra Asc. 500×20 ha trobat momentàniament una solució a l’emergència habitacional.

MARIA ORTEGA / ELISABET ESCRICHE Barcelona | 06/06/2015

Manolo GARCÍA / FOTOS

ELHASSAN I NAIMA

“Ara no patim per quedar-nos sense casa però ens espantem amb cada factura de la llum i l’aigua”

ElHassan_NaymaPrimera hora del matí. Elhassan Ballach ha marxat de casa perquè té hora al metge i, al menjador, els seus dos fills, la Maiyssa, de dos anys, i el petit Ayman, que està a punt de fer set mesos, dormen. L’un al terra en un llit de mantes, i l’altra al sofà. Ho fan sota l’atenta mirada de la mare, la Naima, que els esperona a llevar-se i assenyala la muntanya de maletes, caixes i mobles desmuntats que els envolten. Ja fa uns mesos que la família ha entrat a viure en aquest pis d’uns 45 metres quadrats i una sola habitació a la Via Favència de Barcelona -una solució d’emergència després del desnonament-, però tot el que els recorda la seva vida anterior, la de patir per si la pressió social no seria capaç d’aturar una nova temptativa de desallotjament, està encara empaquetat, com si la mudança no hagués d’acabar mai. Fa poc més d’un any, l’Elhassan portava en braços la petita Mayssa, i la seva dona, embarassada, celebrava des de la porta que aquell cop tampoc es quedaven sense casa, que el desnonament no prosperava.

Ell, que explicava a l’ARA que no havia dormit en tota la nit patint pel futur de la família, agraïa el suport als veïns i assegurava que ells sols estarien perduts. Avui, tot i que la crisi no els deixa aixecar el cap i continuen sense feina i vivint d’una ajuda de 426 euros, han deixat enrere aquella angoixa. Ningú no els expulsarà ja de casa.

La Naima parla ara més tranquil·la, però diu que no respirarà fins que el seu marit trobi una feina. Quan va arribar del Marroc, en ple boom del sector de la construcció, no li va costar treballar, va portar la família i van poder anar pagant el lloguer sense grans problemes. A finals del 2013 i sense atur, ja van començar a acumular lloguers impagats. Els números no els sortien per enlloc. I, en aquell moment, no veien una sortida possible. Després de deixar el pis, van passar uns mesos per un habitatge d’emergència i després se’ls va concedir el que ara els acull: un pis de l’Incasòl amb un lloguer social de 50 euros. Un flotador. El pis, això sí, és petit i, segons diuen, poc adequat per al dia a dia d’una família amb dos fills. “No tenim una habitació per als nens: el meu marit dorm amb la gran al menjador, i jo dormo amb el nen a l’habitació”, resumeix la Naima i ensenya un sofà de mòduls que, segons diu, no hi ha manera de fer cabre a la seva nova casa. El balcó encara és una mena de traster.

De moment, viuen de l’ajuda que ell ingressa i, tenint en compte que han de comprar bolquers per als dos nens i menjar per a la família, arribar a final de mes és una muntanya russa. El gran ensurt són les factures de l’aigua i la llum. La primera que van rebre era de 110 euros. Ara, doncs, no pateixen per la casa, però tremolen quan arriben les factures.

 

……

Un altre cas de la PAH de Salt

MÍRIAM VIDAL

“Amb la dació t’alliberes, però s’esvaeix el teu somni”

Després de cinc anys foscos, Míriam Vidal, de 32 anys, comença a creure que se’n sortirà. Fa més de dos anys va estar al bloc de Salt que va ocupar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a la recerca d’un llit on pogués dormir. Només feia un any que vivia a Girona i s’acabava de quedar sense feina per culpa d’una lesió en un genoll. La situació ja li era familiar. A finals del 2010 va perdre el seu lloc de treball de maquinista d’impremta a Terrassa. Va ser en aquell moment quan va començar el seu particular calvari. La falta d’ingressos va provocar que no pogués fer front a la hipoteca de més de 700 euros mensuals que pagava pel pis que havia comprat al municipi vallesà quan només tenia 18 anys. Ella i el que era el seu xicot van demanar un préstec de 220.000 euros per adquirir l’habitatge i, a més, els seus pares la van avalar amb el seu habitatge. “En aquell moment tenia tres feines i mai em vaig plantejar que les acabaria perdent”, relata.

L’única fórmula que va trobar per evitar que el banc deixés els seus pares al carrer va ser llogar el pis. El 2012 ella va marxar a Girona i hi va entrar a viure un inquilí, que pagava un lloguer de 600 euros. La resta que faltava per cobrir la quota la posaven els pares. “L’estabilitat” que va aconseguir vivint al bloc de Salt li va durar mig any. El novembre del 2013, poques setmanes després que expliqués a l’ARA el seu periple, la Generalitat va oferir reubicar els “inquilins” del bloc a altres pisos socials. “A tots menys a mi perquè jo tenia un pis pel qual cobrava un lloguer”, aclareix. Es va desvincular de la PAH i va trobar com a única sortida “alliberar” una casa, on viu amb la seva actual parella. També està ubicada a les comarques gironines, però prefereix no concretar on perquè està negociant amb el banc quedar-s’hi a canvi de pagar un lloguer social.

En paral·lel a aquesta “alliberació”, la Míriam va intensificar les negociacions amb el banc per aconseguir una dació en pagament del seu pis de Terrassa. El gener del 2014 el banc li notificava que l’hi concedia. Per materialitzar-la, però, va haver de deixar de pagar durant tres mesos la hipoteca, fet que va suposar que els seus pares fossin inclosos a la “llista de morosos”. El 8 de maig del 2014, la Míriam signava la seva carta de llibertat. “Va ser una sensació estranya perquè alliberes els pares però alhora veus esvaït un somni”, diu. Un mes després es va quedar embarassada, però al gener va perdre la nena. De mica en mica -explica- va superant aquesta pèrdua i des del febrer està cobrant el PIRMI, que li suposa uns ingressos de 423 euros al mes. La seva parella també ha aconseguit, fa tres mesos, feina de cuiner.

la noticia tal com l’hem vist a ARA.CAT
presentació #OligopolyOFF: empieza la revolución ciudadana contra la estafa y la pobreza energética

#OligopolyOFF

Empieza la revolución energética ciudadana

90 ciudades y municipios acogerán el estreno de #OligopolyOFF

En Nou Barris se estrena en el Centro  Comunitario Porta-Sóller para ayudar así mismo a la lucha contra la pobreza energética en los barrios populares.

DIA: Miércoles 6 de mayo

HORA: 19 horas

LUGAR: Centre Comunitari Porta, plaça Sóller-c/estudiant s/n

LocalizaciónMetro: Linia amarilla (Llucmajor)- azul (virrei amat)- roja (Fabra i Puig).

Convoca: Avv. Porta, Asc. Salut i Agroecologia, Asc. 500×20

La Plataforma por un Nuevo Modelo Energético presenta el documental #OligopolyOFF: Empieza la revolución energética ciudadana que ha estado rodando durante meses. El trabajo se centra “en las alternativas energéticas y en lo que puede hacer la ciudadanía para lograr otro modelo”, según su directora, Alba del Campo.

.

 

#OligopolyOFF
se estrenará los próximos días 6 y 7 en más de 90 ciudades y municipios
de la geografía española. La premiére tendrá lugar el 6 en Zaragoza en
el marco del Festival Internacional de Cine y Medio Ambiente EcoZine,
que ha concedido el premio EcoZine 8ª edición a este documental sobre la
actual situación energética y las alternativas ciudadanas para
cambiarlo. Está producido por la Plataforma para un Nuevo Modelo
Energético (PxNME).+++ éxitos: en 2 semanas se solucionan los desahucios de 4 familias con pisos de emergencia

Después de una intensa semana de lucha hay soluciones con una rapidez desconocida.

4 familias con desahucios de alquiler reciben soluciones satisfactorias desde el Ayuntamiento.

Desde la vuelta de vacaciones todos los casos han encontrado una solución satisfactoria.

La implicación de decenas de activistas de las entidades del barrio y de 500×20 ha sido determinante.

2014-09-22 desahucioLUCKY_ocupacionSS+Trias_14
lunes 22 – concentración y ocupación de los Servicios Sociales del barrio de Prosperitat

La lucha paga o al menos eso creen las familias de 500×20 que han asistido a un reguero de soluciones desconocido hasta ahora. Desde que nuestra Asociación inició la lucha por el derecho a la vivienda hace 8 años nunca familias en una situación de precariedad  grave habían recibido soluciones con rapidez. Si la semana pasada informabamos de la solución a dos desahucios hoy se suman dos casos más hasta un total de 4 en los barrios de Verdum, Prosperitat y Porta en el Distrito de Nou Barris de Barcelona.

El Ayuntamiento de Barcelona a través de la Oficina de Vivienda del Distrito de Nou Barris ha estado llamando a las familias afectadas de desahucios en segundo o tercer intento para comunicar que tenían pisos de emergencia concedidos. Después de años de lucha la Administración municipal ha reconocido que los desahucios de alquiler son mayoritarios en la ciudad.  En segundo lugar, la situación de las familias que viven en ese régimen es mucho más vulnerable incluso que los desahucios por causas  hipotecarias.

El primer caso que resolvimos de Vanessa y Kamran necesitó que se pararan 4 desahucios y casi un año de larga espera. Esta semana en cambio una de las familias ya ha resuelto el desahucio en poco más de 2 meses.

La alegría de las familias, que han recibido los pisos de emergencia, era desbordante en cuanto además las condiciones de las cuotas de los pisos no superan los cien euros considerando que algunas viven prácticamente de la recogida de chatarra gran parte del tiempo.

La Asociación 500×20 ha pedido por activa y por pasiva en la Mesa de Habitatge que las familias tengan antes del desahucio una propuesta de solución antes del desahucio:què les alternatives siguin plausibles per a les famílies afectades:

  • activación de los protocolos habitacionales antes de la fecha del desahucio.
  • que les alternativas sean plausibles para las familias afectadas.

Gracias a todo el mundo por la solidaridad!

En el capitalismo solo la lucha paga!

l
solución parcial- Acampades families davant Ajuntament de NouBarris exigint pis emergència i menjar

FAMILIES ABOCADES A DESNONAMENTS OBERTS, SENSE DATA,
SENSE AJUDA ALIMENTS NEGATS PER SERVEIS SOCIALS
ACAMPEN DAVANT SEU DISTRICTE EXIGINT PISOS EMERGÈNCIA

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

El Ayuntamiento ha solucionado parcialmente el desahucio de Lucía, que ha abandondo el piso donde vivía y se ha trasladado a una pensión decente, esperanso una resolución de piso emergencia favorable para este martes 15. El Ayuntamiento ha asegurado que no los dejará tirados.

También asegura una solución próxima para Nayma (embarazada), Elhassan y su hija de 10 meses para su desahucio y han asegurado una alimentación sana a Nayma.

2014-07-08_acampada1

……….2014-07-08_acampada2 L’acampada continua avui fins trobar una solució per escrit.

Aquest mati hi hagut dos reunions amb Gerència del Districte, Serveis Socials i Oficina Habitatge però la bona voluntad mostrada no es tradueix en cap document escrit de compromissos i la gent està cansada de MENTIDES.

3 families passen la nit de dimecres a dijous acompanyades de  solidaries esperant acord definitiu amb Ajuntament, Oficina Habitatge i Serveis Socials…

2014-07-08_acampada3_1

2014-07-08_acampada5_1
Matones echan a familias que ocuparon pisos este fin de semana en 9barris

Unas familias ocupan durante 48 horas unos pisos vacíos en el barrio de Porta.

El conjunto residencial, medio vacío desde hace una década, ha sido defendido por matones.

El expeditivo método abre graves interrogantes sobre el Estado de Derecho.

Durante el pasado sábado varias familias ocuparon varios pisos de un conjunto residencial de alto standing (así reza un cartel de venta) situado en el barrio de Porta. Varias decenas de esos pisos se mantienen vacíos desde hace casi una década. Lo normal es que la propiedad denuncie la ocupación y se abra un proceso judicial penal o civil para recuperar el bien inmobiliario “usurpado”. En la época que vivimos la ocupación de pisos no es precisamente noticia.

No es nuestra Asociación quién vaya a dar razones por las que las ocupaciones se han convertido muchas veces en el único medio por las que familias y jóvenes parejas evitan vivir al raso. La gravedad de la crisis habitacional llega incluso a familias con trabajo que no pueden pagar el piso. Cada día en la ciudad se ejecutan una media de 20 desalojos en su mayoría de familias pobres en alquiler. Sin ir más alla mañana, 8 de julio, hay 3 desahucios conocidos en el barrio.

Nuestra Asociación ha escuchado este pasado viernes 4 de julio de los responsables del Distrito y del Ayuntamiento de Barcelona, en la Mesa de Vivienda, su impotencia para dar solución a los cientos de demandas de pisos de emergencia que acumulan. El Estado español, la Generalitat y el Ayuntamiento, en ese orden, tienen una grave responsabilidad social en la crisis habitacional que vivimos.  La inacción de la Administración aboca a la gente a la ocupación como medida desesperada, de manera, que un problema social y democrático se acaba convirtiendo en un problema entre particulares y en todo caso de la justicia y la policía. ¡problema resuelto dirán!

maton
¿Qué ha pasado en el barrio de Porta?

Por lo conocido por nuestra Asociación, en la noche del sábado, los Mossos realizaron la primera inspección ocular e identificaron a alguno de los ocupantes. No se trataba de certificar que una vez más se vulneraba el derecho constitucional a la vivienda. No!… se trataba que la propiedad había denunciado y la policía actuaba de oficio.

Durante el domingo hubo sus más y sus menos entre un segurata, la propiedad y los ocupantes. En la noche del domingo, varios hombres armados de palos se personaron delante de los pisos ocupados por las familias, en actitud amenazante, por lo que según la versión de las familias estas llamaron a los Mossos que apaciguaron la situación o al menos así pareció.

El lunes por la mañana algunos ocupantes fueron voluntariamente a declarar a la comisaría de los Mossos de la calle Aiguablava. Esta mañana nuestra Asociación, por demanda de las familias, intentamos mediar con los Mossos haciendo una llamada a la comisaria. Al mediodía, también estaba informada la Asociación de Vecinos de Porta, y se intentó aclarar la situación. Las familias ocupantes, desesperadas, estaban decididas a resistir antes de quedarse al raso.

A primera hora de la tarde, siempre según la versión de las familias totalmente creíble, un nuevo grupo de hombres al estilo de los que “guardan las obras” para evitar que roben, les amenazaron con la suficiente contundencia que abandonaron los pisos y sus cosas.

El expeditivo método abre graves interrogantes sobre el Estado de Derecho.

La propiedad del conjunto residencial fracasado, decidió que la cosa se alargaba demasiado, y seguramente después de valorar consejos diversos, seguramente de letrados, decidió que la vía más rápida para recuperar la propiedad era el uso de matones. No servían ni la vía penal ni el largo proceso civil contra la usurpación de los pisos por precariedad.

Ciudadanos!!!

Hemos entrado en otra etapa donde la ley la deciden el dinero y los matones. Este expeditivo método abre graves interrogantes sobre el Estado de Derecho. Esta escalada violenta debería poner en guardia a la Regidora y a la comisaria de Nou Barris. Estamos jugando con fuego y en algún momento u otro puede estallar un grave conflicto.

Nuestra Asociación llevamos denunciando desde el 2006 la sistemática vulneración del derecho a la vivienda en este país. El día 27 de junio en una reunión a puerta cerrada con el Alcalde Xavier TRIAS avisamos que nuestra labor de mediación esta acabando los últimos cartuchos ante la cerrazón legislativa, de Servicios Sociales y de la Oficina de Vivienda.

¿Cómo pueden mantenerse decenas de pisos vacíos casi una década?

¿Cómo puede haber tanta gente sin casa y tanta casa sin gente?

¿Cuando actuaran los Mossos de oficio contra esa injusticia en lugar de apoyarla?

¿A que espera al alcalde Trias a multar a esa inmobiliaria por incumplir su función social?

Este hecho nos lleva a recapacitar que se deben construir en esta ciudad, en este país, nuevas mayorías sociales y políticas dispuestas a convertir en delito punible la existencia de viviendas vacías por tan largos períodos de tiempo. Y aislar socialmente a quienes defienden el derecho de propiedad con matones sin mediar el supuesto Estado de Derecho en el que vivimos.
PRIMERA ACCIÓ DEL VEÏNAT DELS EDIFICIS PRIVATITZATS DE LLOGUER SOCIAL PER JOVES.

jornada contra privatització habitatges jovesEls veïns i veïnes de les 4 promocions que ha venut l’Ajuntament de Barcelona al fons voltor Colón Viviendas comencem les mobilitzacions.

DEFENSEM L’HABITATGE PÚBLIC – PROU ESPECULACIÓ

dia 25 de juny a les 19:00h

penjarem simultàniament pancartes als quatre edificis

Vine a donar suport demà a les portes dels edificis.

Les Corts
• Benavent 51
Nou Barris:
• Pg Urrutia 13-37
• Rio de Janeiro 11
San Andreu
• Gran de la Sagrera 77-79

Demanem el suport dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, defensem el comú, defensem el que és públic, denunciem la progressiva privatització del parc públic d’habitatge a la ciutat de Barcelona.

VINE- DÓNA SUPORT -DIFON A LES XARXES -EXPLICA-HO

amb el suport de la FAVB, Associació 500×20 i Nou Barris Cabrejada

Més informació a: http://habitatgepublic.prouespeculacio.org/
aturats- BCNdesahucios: Lunes 2 junio – 9h -3 desalojos en Nou Barris

NUEVOS DESAHUCIOS EN NOU BARRIS

La sangría de desahucios no SE DETIENE

Exigimos al Ayuntamiento y Servicios Sociales una vivienda social como respuesta adecuada.

Ninguna familia sin techo, ninguna casa sin gente!!

LUNES

2 JUNIO

9 horas

Pedimos solidaridad con la familia de Lucía y sus hijos. 2º Intento de desahucio sin que el Ayuntamiento les de una alternativa a la que tienen derecho. No puede haber desalojo sin alternativa… a presionar a la Administración para que les de un piso de alquiler público asequible!

Convocatoria prèvia: 8,45h en METRO Lluchmajor

El desahucio está programado para las 9h

LUGAR:c/ Estudiant nº 22 -plz.Sóller (barrio de Porta) Barcelona

Cómo llegar: metro Fabra i Puig(L1), Virrei (L5), Llucmajor (L4)… LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Inmobiliaria privada

Apoya: As. 500×20, Avv Porta, Nou Barris Cabrejada

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

LUNES

2 JUNIO

9 horas

Pedimos solidaridad una familia que quieren desahuciar el BBVA y que tiene una estafa añadida de una inmobiliaria que gestiono todo. 1º Intento de desahucio

LUGAR:c/ Alcudia nº 72-74- (barrio de Porta) Barcelona

Cómo llegar: metro Fabra i Puig(L1), Virrei (L5), Llucmajor (L4)

Entidad desahuciadora: BBVA

Apoya: As. 500×20, Avv Porta, Nou Barris Cabrejada, PAH

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

LUNES

2 JUNIO

9 horas

Pedimos solidaridad con la familia de Patricia y sus 2 niñas. 

Convocatoria prèvia: 9h en METRO Ciutat Meridiana

LUGAR:c/ Pedraforca nº 16-18 (barrio de Ciutat Meridiana) Barcelona

Cómo llegar: metro Ciutat Meridiana (L11)… LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Banca Mare Nostrum (BMN)

Apoya: As. 500×20, Nou Barris Cabrejada, Avv Ciutat Meridiana.

Los hechos son claros!!

Las órdenes de desahucios son continuas. Los Servicios Sociales no tienen recursos para dar realojos ni viviendas dignas a las familias en peligro de desahucio o ya desahuciadas. Familias que esperan un piso de emergencia social son desahuciadas varios veces de la misma vivienda.

Los desahucios que se detienen son los que tienen una concentración vecinal en la puerta. Los otros se ejecutan y los Servicios Sociales ofrecen tres días en una pensión y un almacén para los muebles pr 3 meses. Pero el Ayuntamiento dice que ninguna familia se queda en la calle!!
aturats!! BCNdesahucios: martes 27 – 2 desahucios +++ en Nou Barris

QUIEREN DESAHUCIAR A DOS DE NUESTROS ACTIVISTAS

Recibieron un piso de emergencia en abril que fue okupado por otra familia!

Han recibido uno nuevo esta semana y están pendientes de las llaves!!

Necesitan unas semanas más, Habitatge pedirán mañana un aplazamiento.

MARTES

27 MAYO

9 horas

Pedimos solidaridad con el desahucio de VANESSA i KANRAM son un matrimonio con dos pequeños que viven en un piso de alquiler en una situación precaria. La crisis sobrevenida, están en paro, les ha impedido pagar el alquiler. Es el 4º intento.

LUGAR: c/Alcudia nº 79-81 (barri de Porta) – BCN – al lado Oficina Correos de Nou Barris

Cómo llegar: Metro L4 Llucmajor, BUS: 32,47,50,51… LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Inmobiliaria privada.

Convoca: 500×20, Assemblea del 15-M, Assemblea Families Nou Barris, Nou Barris Cabrejada, diu Prou, Avv Porta, Avv Meridiana

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Catalunya Caixa quiere desahuciar a una madre y 2 niños

Exigimos al Ayuntamiento y Servicios Sociales una vivienda social como respuesta adecuada.

Ninguna familia sin techo, ninguna casa sin gente!!

MARTES27 MAYO

9 horas

Pedimos solidaridad con el desahucio de Gelsin y sus dos pequeños que viven en un piso en una situación precaria. La crisis sobrevenida, está en paro, le ha impedido pagar. Es el 1º intento.

LUGAR: c/Vallcivera nº 20 (barri de Ciutat meridiana) – BCN –

Cómo llegar: Metro L11 Torre Baró … LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Catalunya Bank.

Convoca: 500×20, Assemblea del 15-M, Assemblea Families Nou Barris, Nou Barris Cabrejada, diu Prou, Avv Porta, Avv Meridiana
Ajuntament i Serveis Socials abandonen familia amb 4 nens després del desnonament

Antiavalots desnonen a una família amb 4 fills a 9Barris.

Ajuntament els hi ofereix 3 dies en una pensió.

IMG-20140522-WA0001El responsable del Districte sr. Centeno i el director de Serveis Socials E.Cano desapareixen.

La familia de Raquel, Nelson i els seus 4 petits es troben al carrer sense roba ni documents.

L’edifici ha rebut 6 desnonaments en 1 any d’una inmobiliaria de l’Hospitalet.

L’habitatge afegeix als milers de pisos buits de Barcelona.

Era un desnonaments amb data oberta. Es tracta de la família de Raquel, Nelson i el seus quatre fills. Podien quedar al carrer entre el 15 i el 31 de maig. Finalment ha estat a les 8.30h del dijous 22 de maig quan els efectius antiavalots dels mossos d’esquadra amb el suport d’agents de la guàrdia urbana han efectuat el desallotjament.

L’habitatge situat al carrer Malgrat del barri de Porta de la ciitat de Barcelona, és propietat de la immobiliària PromoCabrils que ha realitzat prop de cinc desnonaments al mateix edifici. Ni els efectius policials, ni la comitiva judicial ha permès que la Raquel i el Nelson pugin treure els seus efectes personals de la casa en el moment del desnonament. A mig matí han volgut demanar permís per recuperar-los i un guàrdia jurat contractat per la propietat s’ho ha impedit.

IMG-20140522-WA0000L’ajuntament no ofereix cap reallotjament

L’ajuntament informava a través d’un tuit d’Alberto Ortas, director de l’alcaldia, que el Serveis Socials de Nou Barris estaven fent l’acompanyament a la família. Una estona més tard l’Alcalde Xavier Tiras també deia que “hi són els serveis socials, que els han atès des del primer moment, i els hi hem ofert habitatge i servei de guardamobles”.  L’Associació 500×20 explica que només han vingut un moment i els han ofert tres dies a una pensió. “Cap altra solució. Ni pis d’emergència social, ni reallotjament. No saben on anar-hi. Això s’ha de solucionar abans de que succeeixi el desallotjament”, deien.
Les entitats veïnals també denuncien que els responsables municipals se’n desentenen: “La regidora del districte Irma Rognoni està de Festa Major i el Xavier Trias planificant el passeig de Gràcia”, diuen des de l’Associació 500×20. També expliquen que les famílies sense cap solució per part de l’administració i que es veuen abocades a ocupar un pis són castigades sense accedir a rebre un habitatge públic.

ANTONIO ALCÁNTARA / @ANTALCANTARA
http://directa.cat/noticia/un-mati-sis-desnonaments
BCNdesahucios: Miercoles 21 mayo-9h tenemos 4 desalojos en Nou Barris

 DESAHUCIOS EN NOU BARRIS

Esto es vergonzoso, llevamos así demasiado tiempo en el Distrito más pobre de Barcelona

3 familias defendiendo sus hijos nos pide ayuda frente a la injusticia!

1 Familia con 4 niños esperando un desahucio abierto en cualquier momento durante 15 días.

Exigimos al Ayuntamiento y Servicios Sociales una vivienda social como respuesta adecuada.

Ninguna familia sin techo, ninguna casa sin gente!!

  Mientras en la Mesa de Vivienda del Distrito la Regidora y el Director Habitatge Antoni Sorolla dicen que no hay desahucios y que todos los casos se atienden…

 LA REALIDAD  ES MUY DISTINTA

Quieren tapar la realidad que afecta a miles de familias pobres que viven de alquiler!

MIÉRCOLES

21 MAYO

9 horas

Pedimos solidaridad con el desahucio de la familia de MªJosé y su niño que viven en un piso de alquiler en una situación muy precaria. Con la crisis sobrevenida está en paro. 3 º Intento de desahucio sin que el Ayuntamiento les de una alternativa a la que tienen derecho. No puede haber desalojo sin alternativa… a presionar a la Administración para que les de un piso de alquiler público asequible!

LUGAR:c/Casals Cubero nº 188 – c/Artesania (barri de Verdum) – BCN

Cómo llegar: Metro L4 Llucmajor, BUS: 11, 32, 47, 50, 51, 76… LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Inmobiliaria privada.

Apoya: Associació 500×20, Assemblea del 15-M, Assemblea Families Nou Barris, Nou Barris Cabrejada, diu Prou, Ciutat Meridiana

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

MIÉRCOLES

21 MAYO

9 horas

Pedimos solidaridad con el desahucio de la familia de Marilyn Peña y su hija Roser. Con la crisis sobrevenida está en paro.

LUGAR:c/Les Agudes nº81 (barri de Ciutat Meridiana) – BCN

Cómo llegar: Metro L11 Ciutat Meridiana … LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Banco Sabadell.

Apoya: Associació 500×20, Assemblea del 15-M, Assemblea Families Nou Barris, Nou Barris Cabrejada, diu Prou, Ciutat Meridiana

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

MIÉRCOLES

21 MAYO

9 horas

Pedimos solidaridad con el desahucio de la familia de Evelyn Agbedion, con su pareja y su hija de dos años.

LUGAR:c/Rasos de Peguera 94 (barri de Ciutat Meridiana) – BCN

Cómo llegar: Metro L11 Ciutat Meridiana …… LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Kutxa Bank.

Apoya: Associació 500×20, Assemblea del 15-M, Assemblea Families Nou Barris, Nou Barris Cabrejada, diu Prou,

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

DESAHUCIO ABIERTO

desde el 15 al 31 de MAYO

Pedimos solidaridad con la familia de Raquel y Nelson y sus 4 hijos. 3 º Intento de desahucio sin que el Ayuntamiento les de una alternativa a la que tienen derecho.
No puede haber desalojo sin alternativa… a presionar a la Administración para que les de un piso de alquiler público asequible!

LUGAR:c/ Malgrat, 124 (barrio de Porta)

Cómo llegar: metro Fabra i Puig(L1), Virrei (L5), Llucmajor (L4)… LOCALITZACIÓ

Entidad desahuciadora: Inmobiliaria privada (PROMO CABRILS S.L -L’Hospitalet L.)
Esta immobiliaria está haciendo mobbing a todos los inquilinos. Lleva 6 desahucios en ese viejo edificio tristemente conocido por muchos. Este es el 4º en menos de 1 año entre 4 familias.

Apoya: Associació 500×20, Assemblea del 15-M, Assemblea Families Nou Barris, Nou Barris Cabrejada, diu Prou,

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

desahucio en c/ Casals i Cubero nº 188... solidaridad

Como siempre SÓLO EL PUEBLO RESCATA AL PUEBLO POR ESTO NECESITAMOS TU SOLIDARIDAD Y TU PRESENCIA
dilluns 19 a 11h- concentració i batucada contra 5 desnonaments a 9Barris

Concentració i batucada contra 5 desnonaments aquesta setmana.
Exigim resposta inmediata de l’Ajuntament.

11h davant Seu Districte de Nou Barris

#IrmaRognoniMenteix

desnonamentvanessa-kamran7
Us demanem la solidaridad amb la vostra presencia aquest mati de demà dilluns per imposar solucions.
Portem la protesta davant de la seu del Districte
Hi ha 5 desnonaments dels quals el més punyent és el desnonament obert sobre la familia de RAQUEL, NELSON i els seus 4 fills al c/Malgrat, 124 al barri de Porta.
PODEN QUEDAR AL CARRER EN QUALSEVOL MOMENT ENTRE EL 15 I EL 31 DE MAIG.
El DISTRICTE es desentén- Irma Rognoni està de festes majors-L’AJUNTAMENT ESTÀ MASSA OCUPAT-Trias planificant el Passeig de Gràcia- i els Serveis Socials no ofereixen cap alternativa
A sobre si ocupen un habitatge els consideraran una ilegalitat i són castigats sense dret a rebre un habitatge públic.
Estem ¡¡¡FARTS DE TANTA INJUSTÍCIA I TANT CINISME INSTITUCIONAL ¡¡¡.
! DILLUNS 19 DE MAIG 11 H. CONCENTRACIÓ A LA SEU DEL DISTRICTE ¡¡¡.
EN ELS PRÒXIMS 15 DIES TENIM 5 DESNONAMENTS D’ALT RISC EN 9 BARRIS.
HO ANEM A PERMETRE?

Convoca: As. 500×20, Avv Ciutat Meridiana i 9Barris Cabrejada !!